آخرین خبرها
صفحه اصلی / اخبار / عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم در فهرست دانشمندان برتر جهان قرار گرفت

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم در فهرست دانشمندان برتر جهان قرار گرفت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم، بر اساس آمار منتشر شده ۲۱ اکتبر ۲۰۲۱ و به استناد آخرین ارزیابی انجام شده توسط پایگاه استنادی اسکوپوس با همکاری موسسه الزویر، دکتر محمد علی قاسم زاده دانشیار گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم و مدیر کل توسعه آموزش و پژوهش  دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر دنیا معرفی شدند.

پایگاه اسکوپوس (Scopus ) وابسته به ناشر الزویر(Elsevier)  بزرگترین پایگاه نمایه های استنادی جهان و ابزار مناسبی برای پژوهشگران در حوزه های مختلف است که میزان استنادات مقاله‌ها و کتاب ها به همراه متن آن‌ها را در اختیار قرار می‌دهد.

در این پژوهش که براساس داده‌های پایگاه استنادی اسکوپوس انجام پذیرفته است، دانشمندان را در پنج حوزه موضوعی اصلی، ۲۲ حوزه موضوعی فرعی و ۱۷۶ رشته براساس شاخص‌های استنادی استاندارد طبقه‌بندی کرده است. همچنین شرط ورود پژوهشگران به فرآیند رتبه‌بندی انتشار حداقل پنج مقاله بود که در مجموع تقریباً هشت میلیون دانشمند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که در لیست نهایی علاوه بر یک صد هزار نفر برتر، دو درصد برتر هر حوزه موضوعی نیز به فهرست نهایی اضافه شد.

این پژوهش، دانشمندان را در ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۶ رشته طبقه‌بندی کرده است.

نتایج این پژوهش در مجله Plos Biology در مقاله‌ای با عنوان August ۲۰۲۱ data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators در دسترس است.